miercuri, 20 mai 2009

Cuvinte....


"Nimeni n-a iubit cum am iubit eu. Nimeni n-a suferit cum am suferit eu. Toti spunem asa. Si toti avem dreptate". (Alexandru Macedonski)
Cu totii am traid deceptiile, dramelele si iubirile noastre. Cu totii am avut momente de cumpana si momente in care am simtit ca cedam din toate punctele de vedere. Si bineinteles, in astfel de momente, oricat de puternici am fi, simtim nevoia sa spunem cuiva oful nostru...
Aici pot sa inceapa necazurile... Pentru ca daca nu alegem persoana potrivita pentru a ne "usura" putin din greutatea pe care o ducem in suflet, suntem predispusi la depresie... Si asta pentru ca avem sanse reale sa ne lovim de acel raspuns: "astea sunt probleme? eee pai stai sa vezi ce am patit eu! [...] eh si uite ca am iesit cu bine... si sunt fericit si nu ma uit in spate"... Dar ceea ce nu spune e faptul ca si el a iesit din marea lui problema facand acel prim pas pe care il facem cu totii, si anume sa sunam pe cineva apropiat noua (sau cel putin asa ne place sa credem) si sa il invitam la o bere pentru a vorbi. In astefel de momente nu suntem patetici!!! Chiar nu! pur si simplu simtim o nevoie fireasca de a vorbi cu cineva si de a ne descarca.
Cel mai frumos lucru l-a facut un foarte bun prieten de al meu, care intr-un moment de slabiciune al meu, a venit la mine, m-a ascultat pana la capat, si apoi mi-a dat o palma (la figurat vorbind) si mi-a zis... "hai la o bere! las ca vedem noi cum te scoatem din asta"... A fost momentul in care mi-am dat seama ca am un prieten de nadejde langa mine si ca nu aveam nevoie de cineva care sa imi spuna "stai putin sa te scutur pe umar, ca in 5 minute se aseaza o scama..."
In momentele de cumpana avem nevoie de o persoana mai puternica cu 5 secunde. Avem nevoie de un prieten! Totul e sa reusim sa il vedem in multimea de pretendenti!
Si sa nu uitam ce a facut pentru noi... pentru ca intr-o zi si noi sa fim,la randul nostru, langa el, si sa ii dam "o palma" de care are atata nevoie...

2 comentarii:

  1. Raspuns: Cateodata simti nevoia sa-ti iei destinul in maini si sa risti, sa faci niste schimbari majore.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti fericit ca ai un prieten care sa te ajute in momentele grele. Altii, nu...
    O seara faina!

    RăspundețiȘtergere