sâmbătă, 30 ianuarie 2010

de ce?...


o cascada de sange negru
se prelinge din rana veche
inima-mi se zbate pentru
o dragoste straveche

o dragoste ce m-a costat
o rana mult prea mare
peste care-ai presarat
doar ura si sare
de ce inca te iubesc
dupa tot ce mi-ai facut
cand ar trebui sa zambesc
si sa las totul in trecut...

4 comentarii:

  1. A venit vremea sa lasi trecutul la o parte ! Nu mai conteaza nimic din tot ce`a fost, conteaza ce`o sa fie .. si viitorul o sa fie mult mai frumos decat trecutul.

    Stiu Lucian, ca nu e usor sa lasi u totul la o parte, nici nu incerc sa te mint, dar nici imposibil nu este. Si tu mi`ai demonstrat mie ca imposibilul poate devenii posibil. Asa ca lasa trecutul acolo unde este, si priveste spre viitor !

    RăspundețiȘtergere
  2. Toata lumea le știe pe toate! Surprinzător! Cât de multe lucruri pot fi cuprinse într-un nimic...adică vreau să spun în nimic concret. Nimic din ce e scris nu reflectă o stare psihică existentă, îl citez acum pe Lucian, poezia e poezie, atinge sentimente culese din orice. Cititorul e cel care îi preia mesajul atâta timp cât găsește o legătura cu ceea ce e scris. E o alegere. Poezia e mai mult pentru lume decât pentru cel ce o scrie, ea ar trebui să deschidă minți, nu să formeze idei preconcepute și închistate. Ea nu plânge poetul, ea se oferă lumii. De ce în loc să priviți așa lucrurile voi interpretați? Ori îl cunoașteți prea bine, ori nu îl cunoașteți deloc. Tind să cred că e varianta a doua.
    Ce vrea să destăinuie prin poezie? Poate că vrea să spună ceva și despre sine. Face un pas și apoi dă înapoi, nu mai recunoaște nimic. Sau poate chiar nu vrea să spună despre sine absolut nimic. Poate că știți mai mult? Nu cred.
    Uneori scrisul e unica refulare. Și acest proces de destăinuire pentru sine e suficient. Poate nu are nevoie de feed-back din partea nimănui, poate aceste răspunsuri nu fac decât să încurce înapoi gândurile și nu fac decât rău. Sfaturi sunt multe, să încerce să le aplice întâi cei care le dau! Nu dați sfaturi, mai bine dați idei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Lucian,imi place ce a scris MonaS,si cred ca are dreptate ,de aceea eu nu iti voi spune decat ca ma bucur ca ai inceput sa scrii din nou dupa o buna pauza ,si sper sa scrii mai des de acum .O zi minunata iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Capul sus Lucian, ce e in trecut acolo ramane, priveste inainte si inchide capitolul ce a fost..

    RăspundețiȘtergere